Jak vznikl vesmír

Jak vznikl vesmír

Anotace: Stručné veršované vysvětlení dětem

Tatí - jak vznikl vesmír?

To jednou teta Náhoda chtěla uplést šálu,
Aby v kruhu sestřenek pak zářila na bálu.
Ta teta byla hloupá, to u Náhod je běžné,
Nekoupila žádná klubka a jehlice též ne.

"A jé," řekla teta, "Nemám klubka, co teď s tím?
"Ještě že jsem podnikavá, tak si lehce poradím."
Tak vzala vše co existuje: atomy, prach, kamení
A že je velká kouzelnice, vše to v klubko promění.

Tak klubko už by měla, kde vezme jehlice?
K tomu umluvila Čas, co miluje ji převelice.
Vzala Čas do svých rukou, začala čile plést,
Aby brzy se svou šálou na ples mohla vlézt.

Ale že je Náhoda veliká parádnice,
Stále plete, střídá vzory, plete stále více,
Do šály si vplétá hvězdy, planety, galaxie
A do toho všeho pak barvu z duhy vpije.

Tatí - a až ji doplete?
Půjde na bál tancovat s Časem a bratranci
A vesmírný orchestr bude hrát ku tanci.
A až z plesu se vrátí, párat začne šálu,
Aby novou zas měla do příštího bálu.
Autor Tlachapoud, 17.09.2018
Přečteno 567x
Tipy 8
Poslední tipující: Now, Amonasr, Etilik585, Kapka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je skvělé.

19.03.2019 12:31:59 | Now

moc líbí se :-))

17.09.2018 11:12:43 | Iva Husárková

Děkuju, to je jedna ze starších. Pro děti jsem zatím moc nepsal, tak uvidím jak se bude líbit.

17.09.2018 15:12:37 | Tlachapoud

budu se těšit děkuji :-))

19.09.2018 11:02:07 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí