Píseň mlynářova
Mlýn si klape do kroku
jak voda kolo roztáčí
náhon zpívá mlynářům do skoku
kolik obilí na chléb postačí?
Zrnko, zrnko ve zlatém klasu
kameny tě rozdrtí v bílý prach
jak slunko vyjde málo zbývá času
než po sklizni překročíš mlýna práh
Mlýn si dupe při tanci
jak na lopatky voda hraje
zlaté obilí nemá žádnou šanci
když v létě na sluníčku uzraje
V tom mlýně,když svítá
rozezvučí veliké kolo na potoce
jež neušetří ani zrníčko žita
z něhož chléb, koláče budou po roce
Přečteno 549x
Tipy 3
Poslední tipující: Marten, Iva Husárková
Komentáře (2)
Komentujících (2)