Podle skály teče řeka,
běží, běží - utíká
kdopak na ní asi čeká?
za kým asi pospíchá?
Podle skály řeka teče,
kampak asi rychle kráčí?
běží, běží - neuteče
přesto pořád dech jí stačí
Tekla dřív - a teče dodnes
od lesa až ke skále
hodně toho čas už odnes
ona utíká stále.