Veverka
To je náhle spěchu
veverka lapá po dechu
nasbírala plnou hrst ořechů
Oříšky schovala v noře
v té útulné komoře
jako doma na dvoře
Ukryla ořechy v doupěti
k němuž jdou děti
jež cestu znají z paměti
Starý je dubový kmen
jako ten včerejší den
tam veverka sní sen
Padala tma kol stromu
ty děti už šly domů
o té veverce nepoví nikomu
Příštího dne,zlaté sluníčko,
s tvářemi, jak rajské jablíčko
pošimralo zrzečce její líčko
Vyklouzla veveruška z pelechu
slunce než pohladí střechu,
veverka zatím nasbírá hrst ořechů
Přečteno 421x
Tipy 1
Poslední tipující: Ally
Komentáře (2)
Komentujících (2)