Svatojánské mušky
Když venku se setmí
předvečer svátku svatého Jana
Zasvítí lucerničkou před dětmi
Budou s nimi do rána
Spatřil jsem světlušek roje
Jak nad loukou letěly
pověz jim lásko moje
Jak svítit nám chtěly
Venku padl soumrak temný
Nad rybníkem blikaly mušky
Večer vanul větřík příjemný
Kolem hlavy milované družky
Když se svatojánkům omrzí,
Časně ráno světýlka pohasnou
Ačkoliv na slunce je brzy
Měsíc dál svítí nocí jasnou
Přečteno 670x
Tipy 4
Poslední tipující: Frr, Kapka, Iva Husárková
Komentáře (0)