Když nadejde ten krásný čas,
s prázdnou neodejde žádný z nás.
Kdokoliv chce jakýkoliv dárek,
těší se především na tento svátek.
Kapr se asi dárků nedočká,
zatímco na dárky dítě u stolu čeká.
Pak se následně ozval zvoneček,
snad nejsem jediný natěšený chlapeček.
V kuchyni sedím si jako král,
u řízku na všechny jsem se smál.
Maminka po chvíli zmizí v uličce,
já zmateně hleděl jsem k babičce.
Když se z pokoje ozval zvoneček,
já vyběhl jsem, to musí být Ježíšek.
Těšil jsem se, že uvidím jeho tvář,
místo toho na stromečku zář.