Svatojánská noc
Anotace: básnička o Svatojánské noci :)
Sbírka:
Veršovánky
Jasná noc usíná zemi v objetí
pod bukem kvete zlaté kapradí
z něhož barevní motýli vyletí
o noci Svatojánské, mysl naladí
V ohništi tančí jazýčky plamenů,
jak svatojánské mušky,ladně,tiše
jeskyně jsou plné drahých kamenů,
a za dnešní noci otevírají skrýše
Noc je kouzelná o svatém Janu
devět květin natrhaly dívky chudé
rád za Svatojánské noci vstanu
dobře totiž vím,že krátká bude
Přečteno 405x
Tipy 11
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Frr, Iva Husárková, šerý, Tomcat
Komentáře (4)
Komentujících (3)