Anotace: Člověk tu poezii s dětmi trochu vybarví ... :-)
Jedou šnečci potrubím,
až tu budou, zatroubím!
Jede mamka, jede taťka,
jede i tetička Vlaďka.
Všichni sedí ve vláčku,
a vybírají zatáčku.
Pak na chvilku se zastaví
a na babičku počkají.
Vlak má žlutá světýlka
a u východu zabliká.
ale přišel průšvih -
někdo mapu ustřih.
Strojvůdce to popletl
a vlak se někde zasekl.
Nikdo hlavu nevěší
teploměr to vyřeší!
Udá správný směr
a vláček jede ven.