V jednom lese na paloučku,
bydlely dvě malé kočičky,
život tam prožily téměř celičký.
Kdosi je tam jen tak vyhodil,
a cestou autem na zem pohodil,
našly zde domov i svůj úkryt,
a lidem se vyhýbaly obloukem,
rády skotačily a vesele žily,
dlouho na světě šťastny byly.
A tak v opuštěné chýši,
hledaly a lovily myši.
Nasbíraly si čerstvé jehličí,
vařily polívku slepičí
a také z myších ocásků,
byl to elixír na lásku.