Večerníček

Večerníček

 

 

 

                      VEČERNÍČEK 

 

 

 Keď sa končí večer dníček, 

 čo ťa dneškom previedol, 

 zapneš v telke Večerníček, 

 by ťa k sníčkom zaviedol.

 

 Požiarnik Sam už oheň hasí, 

 či naša krásna Snehulienka, 

 Jurošík zas biednych spasí, 

 poteší i Krasolienka.

 

 Bob a Bobek z klobúka 

 vyskočia vždy skoro ráno, 

 zarána kým nefúka 

 rozcvičke už vravia áno.

 

 Jurošík už číha v lese 

 na tučného zemepána, 

 ten je z neho stále v strese, 

 až ľúto ti je mocipána.

 

 Macko Uško v pyžamku 

 k deťom veľmi láskavý, 

 či čarodejník na zámku 

 od staroby vráskavý.

 

 Nesmú chýbať Pa a Pi, 

 tie dve mačky z vesmíru, 

 dieťa moje, sladko spi, 

 nech oni sa ti prisnijú.

 

 A čo tá dvojica šikovníkov,

 čo hovoria si Pat a Mat, 

 napiekli zas makovníkov, 

 no zabudli v nich namlieť mak.

 

 Kamaráti Maťko s Kubkom 

 vždy zvieratkám pomôžu, 

 v každom boji hoc i prudkom 

 nepriateľa premôžu.

 

 Zas naháňa kocúr Tom 

 úbohého Jerryho, 

 keď sa v behu potkne vtom, 

 do opatery zverí ho.

 

 Čo sa deje u Šmolkov, 

 ktorých straší Gargamel, 

 ľúto ti je tých truľkov, 

 keď mu pália karamel.

 

 Po rozprávke šup-šup spať, 

 už je ozaj veľa hodín, 

 zajtra sa zas môžeš hrať, 

 veď preto ťa do škôlky vodím.

Autor Peter35, 04.09.2024
Přečteno 39x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Jé děkuji,to se líbí.

04.09.2024 07:58:19 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí