Trudný plyn
Nasaješ si archetypu...
Pohled máš zamžený
s nevěrnou puškou v rukou,
pobíháš jako šílenec před hlavněmi
vlastně
jako králík a ani nevíš proč
Karabiny o sebe chřastí
(allegro pak zas rekviem)
špinavá stoka hlavolamu pro myšky
je plná snaživých červů,
co častují tě úsměvy
s vypáleným chrupem
(a těch devěk, co pískají si rychlovku
do taktu s Bergmannem!)
Upíři prchají, na rakvičkách šlehačku,
plynové masky
idealistů mašírují ke smírčímu kříži
(procesí pro krále duchů)
a jediný zdejší ruch ti rve šlachy
na konfety...
„Mami, jdu domů!“
tak dámo a teď mě sekni přes prsty!
Mohla to být vůně jablek
a ostrov v mlze, co tě omladil,
ale vytepal jen nářek a stopy
česneku v nozdrách...
Nešťastný bílý arbor mundi ti zelená
v ústrety
Přes napuchlé rty ti unikne vzdech;
Ypréau...
a pohladíš pučící ratolest
Komentáře (3)
Komentujících (3)