Anotace: /Panta rhei=vše plyne./Když jsem si zas sám se sebou nevěděl rady,vyrazil jsem do ulic,abych přišel na jiné myšlenky.Z okna jednoho domu zněl recitativ k písni touším Mirka Hofmana:"Vždyť dokud ještě žijem,je všechno O.K.!"A najednou jsem psal...
Totam je bezstarostné mládí...
"Panta rhei!" Tak to musíš brát.
Osud si s námi zadovádí,
ne jednou, ale tisíckrát!
Tak nechoď s tváří kyselou,
na svět se usmívej,
dokud nás červi nežerou,
tak všechno je O.K.!
Úsměv probouzí "endorfíny",
ty se smutkem se poperou,
zaplaší z duše všechny stíny,
svět získáš tváří veselou!
Nikdo tu natrvalo není,
každý svůj konec musí znát.
Je to snad smutné pomyšlení,
proč však hned tragicky to brát?
A tak než budeš k fialkám
jen odspoda čichati,
buď zdráv a vesel,nikdy sám,
vždyť víc se nevrátí,
co necháš projít kolem jen,
láskou žít neměj strach,
denně sni její krásný sen
než přijde smrti krach...
Máš naprostou pravdu a moc hezky jsi to popsal. Mám ráda lidičky s úsměvem na tváři...tehdy totiž nedokážou být zlí :-))
19.05.2007 16:16:00 | Lorraine