Srdce
Šlo srdce světem
krokem, ne letem
a hledalo srdce, které mu dá srdce
nechtělo nikdy více, od druhého srdce
srdce šlo srdci v ústrety
však zamotalo se do věty
jež v srdci vyvolalo strach
a pro srdce, to byl krach
začalo bloudit v beznaději
vidělo věci které se dějí
chtělo volat, jen pojď blíž
však nese si sebou svůj vlastní kříž
kříž beznaděje a prázdnoty
nepozbylo v sobě dobroty
i když srdce zapomělo slova jež pravilo
i když srdce bylo, ale nežilo
nežilo, jen zmíralo
za to že jen chtělo
že jen slovu věřilo
málem ho to zabilo
srdce se zmítá a naříká
svoje slzy polyká
zapíjí je hořkostí
jež se mu vpíjí do kostí
hořkost a slzy
neodejdou brzy
však srdce v sobě sílu skrývá
přesto, že bolest neubývá
má v sobě sílu žít
má sílu světem jít
i když nezapomene na srdce
kterému darovalo své srdce
srdce své srdci darovalo
zřejmě to pro srdce bylo málo
že odmítlo srdci ten dar
aby se ze srdcí stal pár
a tak srdce bloudí světem
jde pomalu a ne letem
a hledá druhou polovinu srdce svého
srdce, jež pochopí, že to srdce je jeho
Komentáře (3)
Komentujících (3)