Na západ od cti
Nechal jsem za sebou veškerou čest,
putuju k západu, jen podle hvězd.
Z přístavu naděje, odplouvám sám,
na cestách truchlení vám zaspívám:
Z východu na západ, pendlujem dál,
v pustinách bezbřehých, nám zbyl jen žal.
Z východu na západ - poslové slávy,
jsme samý volové a někdy krávy.
Jen vítr prokletý vrací nás zpět,
od břehů třpytivých, vstříc tenhle svět.
Ze snu se probouzím, mám svoji čest,
stojím tu před vámi - tulák všech hvězd!
Poslední trampové, jdeme dál,
přímo za nosem, kde vánek vál.
Poslední trampové, pojďte blíže,
nechejme za sebou hořící kříže.
Komentáře (1)
Komentujících (1)