Gotika

Gotika

Anotace: ...

Na lavici před oltářem,
v gotickém kostele,
zjevení faráře,
za noci probdělé.

Za noci vichřice, lijáků,
za noci ďábelských blesků,
po meči vymřelých zázraků,
po zmizení démantových lesků.

V tom božím stánku
svíce osvětlují kříže,
zatuchlá kadidla stránku
bible otáčí a on je blíže.

Oheň, přichází Oheň!
Zjevení farářova těla
mrtvého na zemi, proměň se,
Satan přichází z čela

hlavní lodě svatého chrámu.
Satan přichází – posel Noci!
Z obrazu Krista z hnědého rámu
stéká krev ke Smrti zvoucí.

V gotické katedrále
jen Já, Satan a zjevení.
V tom prázdném temném sále
rudá krev, černá tma, kamení.
A – už – nic – nic se nezmění.
Autor Žiťa, 25.05.2007
Přečteno 289x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí