They hung him on a cross for me
Anotace: Svíčka vyhořela, necítíš to?
Zmoklá slepice,
V zapadlých očích bez záblesku,
Míhají se světýlka,
Světu vzdálená.
Kostřička se třese,
bojí se pohnout,
uřezané uši,
zašitá pusa…
Krčí se do klubíčka,
Skoro nejde vidět,
V bahně v příkopu,
Svatozář si poplival.
Hází ji pryč,
Ona se však proměnila v bumerang,
Bezmocně si trhá pírka,
Za křídla tahá,
Odkousává je
A ony stejně drží.
Rudě pláče nadpozemská bytost z vosku,
Sfouknout sama sebe nemůže,
Bílý,bělostný jako protipól bahna,
V němž se válí.
Křehký a přesto ocelový,
Oči zapadlé v kruzích z obilí se utápí,
Vlasy se povalují kolem,
Vytrhané ztrácí barvu.
Řev zvířete,
Nekonečný,
Navždy budou znít zvony,
Nepomůže,
Neporadí,
Neposlouchá,
Je to jenom anděl,
Nesmrtelný anděl sebevrah.
Komentáře (0)