Světlo fontán
Anotace: a potměšilé stíny
Stromy, co své potměšilé stíny
schovávají do kopretin
znám.
S citem bláhovým
šumící procházím zemí
kde světlo fontán dodává jas mým tmám
mým světlotmám.
Kolik padlých listů
na oltář prachu
kde odívá se hanbou stín
Na píšťalku známou melodii menuetu
řekněte, stromy, zda-li smím?
Zda-li smím snít
a s citem bláhovým
naslouchat světlům chladivým
v maličké vážce soumraku.
Tam někde, do mraků
klasu fondánové kouzlo
zpívajících fontán.
Tam navždy, v jejich obětí
smět snít, kam vítr vál
kam odvál ten schranitel cest
za nehty uvízla mi lest
těch potměšilých stínů
utrhni, chlapče, kopretinu...
Komentáře (2)
Komentujících (2)