KOMINÍK V MLZE
Anotace: před chvílí jsem drandil autem okolí a tohle mě napadlo, kominíka jsem fakt viděl. i mlha byla. tak jsem si vzpomněl na dětství... je to takový minipříběh, proto není pravidelný ani moc rytmizovaný...
Zastavil jsem
dnes ráno v mlze
kominíkovi
Nestopoval
Bylo mi ho líto
že se musí vláčet
pro zlámanou grešli
Sem a tam
Ale vám potáhnou komíny
jedna radost
a to teplo
Ptáci se zvedli
z namoklých větví
Pár kapek objalo
včerejší saze
Vezu teď s sebou
tuplované štěstí
Je černé
a vymete vám komín
za pár korun
Pán v černém kabátě
a štětkou přes rameno
že mi naoplátku
ukáže město z výšky
Je moc pěkný
i když zamračený den
dokonalý ke čtení
žertovných periodik
v teple za oknem
Sepraní lijákem
lezeme na komín
u vašeho domu
Dnes to bude zadarmo
Je přešťastný den
i když utahaný
mlhavým oparem
Ještě musím za švadlenkou
pro pytel knoflíků
kdybyste se neměli
čeho držet
až půjdeme na kafe
a přečtěte nám taky
něco pro zasmání
než seskočíme dolů
na zem
co stačí pro trochu
pitomýho štěstí?
Komentáře (3)
Komentujících (3)