Nuže vzhůru zbabělčě ducha
čas uzrál, čas zažehnout!
Zahoď tužku a připrav své vlasy
na poryvy větru.
Není co psát, v znání svém uvadáš.
Vody jsou kalné, zvětralé
vzhůru, vzhůru kapko oceánu
na kraji okapu, co poznává
jen rzi a bolesti
Život sám zavolal, hlas propasti velí
skoč! Zajásej - vetší tebe
nad tebou bdí.
Můj dojem: Taková vznešená, velikášská, jestli patetická tak jen pro ozdobu - není falešná a to se mi na ní líbí. Trochu jako bič na sebe, přestože se zdobenou rukojetí, tak pořád bič a to hrubej... hezký