Anděl s rukama od krve
Anotace: Není anděl, jako anděl...
Za černých večerů
andělé létají,
kdo zahlídne tu nádheru
ví, že ho hledají.
S křídly od noci,
s rukama od krve,
nechtějí pomoci,
nepříjdou poprvé.
Snad srdce hledají,
neb v těch tmavých očích
žádné city se vidět nedají,
jako když vrah ze skály skočí.
Hledají přátelství,
city a lásku.
Oni je pohltí,
zbyde jen lesk v očích a pár vlásků na obrázku,
jak se svět s anděly točí.
Maskují se za tvé známé
a závistí zrbojí se
a než se vzpamatujem,
už je pozdě - a přátelství ztrácí se.
Komentáře (0)