Prokletí
Jdeme po louce-
Jako by jsme letěli.
A měsíc nám svítí
Na cestu.
To abychom nezabloudili.
V dalekém světě –
mezi stromy
světélkují světélka.
My je vidíme,
Vidíme postavy s lampami.
Najednou se vynoří
Z hlubokého lesa
Třpytící se závoj.
Je to řeka, která
Poklidně plyne v dál-
Jako čas.
Jsem vánek,
Našlapuji bosou nohou
Na hladinu a vznáším se.
Nikdo nás dva nevidí.
My dva – jako stíny
Košaté koruny lípy,
Procházíme světem.
Počneme létat –
Podobni ptákům.
Tak volní,
tak osvobozeni od všech strastí.
Ale bloudit budeme věčně.
Věčně budeme pozorovat ta světélka
V domech mezi stromy,
Věčně budeme tančit po vodní hladině.
Za jakou cenu?
Přečteno 354x
Tipy 2
Poslední tipující: Santinan Black
Komentáře (5)
Komentujících (4)