Zlodějka
Anotace: Sonet o tom jak může člověka okrást žena
Zlodějka
Šel jsem za ní noční ulicí,
v tom vypadlo jí z kapsy pár mincí.
Já s vážnou tváří vrátil jí je
a zeptal se jak se jmenuje?
Na sklenku jsem jí pozval
a co je zač poznal.
I z nebe hvězdu by ukrást dovedla
a mě také podvedla.
Aniž by nařídily popravu,
já ztratil jsem hlavu
a sní vzala mi i srdce.
Zlodějka malá a zrádná,
má duše je teď bezradná.
Ptám se jen proč zmizela tak lehce?
Přečteno 301x
Tipy 1
Poslední tipující: Martanka
Komentáře (1)
Komentujících (1)