Já a já
Sám sebe jsem potkal
a povídám mu:
Jsi jako moje fotka,
však možná se klamu.
Jsi mé já, to druhé?
Nebo přelud jen?
V mé mysli pouhé
jenom lživý sen?
A tak si mi odpovídám:
Ty nejsi já pravé,
ty jsi onen klam,
sobě pravím Ave.
Kdo tedy v pravdě je
já? Je z jiného světa kdesi?
Chyťte toho zloděje,
co mě ukradl, než na větev mě pověsí.
Potom jsme se spolu rozešli,
já jsem šel tam a já tam.
Kdo byl kdo řeknu, chceš-li.
Byl jsem to já, jež k sobě chvátám.
Komentáře (1)
Komentujících (1)