Nedělní odpoledne...
Anotace: Pro každého jiné...
Už z dálky poznáváš
cinkot stříbrných příborů
na svátečně prostřené tabuli
s nedělním obědem.
Po obědě? Divadlo, ta prkna světa,
kde herci zběsile si zkouší úděl dát,
ale jen ředitel má právo veta,
a právo rozhodnout, že se bude hrát
jedna malá opereta
o třech jednáních
Narození, život, Smrt.
Vstupné je dobrovolné,
diváci drancují tu kasu,
a do šapitó vstupují dva klauni
Dobro a zlo.
V cirku nabízí hry o přežití,
jsi křesťan? Jak se opovažuješ
otravovat vzduch a ujídat nám skývu.
Jen pro vyvolené máme hry a chléb,
luxusně prostřený nedělní stůl
a pravé šampaňské...
Komentáře (4)
Komentujících (4)