Jen tak být...
Být
jen tak
Tobě přál bych
Mít poctivou plachtu
na stožáru pod Himalájí
a k tomu i mohutnou
barevnou vlajkoslávu
Snad se tak podaří
přivolat dech času
co přináší mír
a naděluje pravdu
A smířená
v pokoře
před vším
co osud přináší
Namaluj na nebi
......houslový klíč
Jumbo-jet notovou osnovu linkuje
na tratích přes celý svět
part bude oválný
od pólu k pólu
Neslyšíš?
Dirigent zaklepal na pultík s notami
Už zvedá taktovku
......á - dva tři
Jen nezapomeň
že první notou je cis
Nemá kam odejít
duše z Tvého těla
.....ani její část
pokud ji nikdy
a nikomu neodevzdáš
zůstane v Tobě
a po věky celá
To sama po létech
seznáš...
....a pochopíš....
Ten příběh
jakkoli bolestný byl
osud jen
z hloupého rozmaru
do svého deníku
na Tvoje stránky
něco smolného nakreslil
Zase jednou nějaká zkouška
....před tím
než zlatá muška
přiláká za Tebou zpět
....Tvoje štěstí....
Tak hrej
a nezapomeň
začínáme cis
...á dva tři...
třeba ji společně přivoláme...
Komentáře (3)
Komentujících (3)