Neznámá tvář
Anotace: Julie - britská modrá kočička (cca rok stará)
Vidím dívku
s tváří nádhernou.
Úsměvem prozáří
mrazivé předjaří.
Vstoupila z nenadání,
bez ruky podání.
Důvěru mi svěřila,
mými slůvky se opila.
Vidím ji nyní v jasných barvách,
krása leknínů vedle ní
smutně škemrá o políbení.
Oči hnědé,
do trávy se zahleděly
a trochu barvy zelené
z ní nasály.
Kaštan tmavý
se snaží trochu té barvy
z vlasů jemných k sobě přivlastnit.
Je to marné,
ona nedá sebe kousek na obdiv.
Ústa, brada, líce,
to jsou skvosty její tváře.
Jak démant za démantem
v náhrdelníku usazené.
Šíje ladná,
skrytá před pohledy mraků,
vypíná se jak tětiva z luku,
míříc přesně na svůj cíl.
Raději oči otevírám,
vidím Julii si hráti
s mojí černou ponožkou.
:-)
Komentáře (5)
Komentujících (5)