Demolice
Anotace: Každý si v tom může najít, co chce.
Sbírka:
Od A do Z
Němá barikáda
podpírá má záda
v sychravém nečase.
A přec se skládá
jak domky z ohlých karet,
když pozná ji po hlase.
Němou barikádu,
jež stojí ve vším ladu
prašných ulic, černých cest...
..děsí demolice
let potisíce..
stojících bílých měst.
Stavby z mramoru
a srdce ze žuly.
Prach stoupá nahoru,
když zdi se sesuly.
A já padám
i s němou barikádou
do dušného prachu.
Nač stát sama
nikým nechráněna
na dosah strachu?
Komentáře (0)