Procitáš
Procitáš
Vůně nového dne
tě jímavě objímá
Je lákavým příslibem...
Tisíc a jedno dobrodružství
čeká tě
Zaslechneš něčí volání
i dětský smích školáků
když škádlí se
cestou do školy
Zaslechneš všechny písně
s nápěvem života
i smrti tichý vzdech
...poslední...
Procitáš
Jitro je jako
když laskáš se s dívčími ňadry
a jako jinoch objevuje
úchvatné neznámo
Vykročíš
objevitel kouzla pohledů žen
objevitel neznámých hor a plání
co jen tak lehounce
a letně jsou haleny
lákají vůní dálek a poznání
Té ze všech nejpravdivějších
PRAVDY
Život je zázračná pouť
bez konce mámení
snivější
než ptáků let
za sluncem
měsíční stříbření
myšlenky vhled
či úsměv ženy...
Komentáře (5)
Komentujících (5)