Osud trpaslíka
Anotace: Nepřehlížejte maličkosti...
Roztomilý trpaslík
na zahrádce sedí.
Však v záplavě tulipánů
jeho všichni přehlížejí.
Pyšné hlavy pnou se k nebi,
trpaslík se k zemi krčí.
Nikdo nemá zdání zda-li
v klubíčku schoulený brečí.
Pro nádheru pestrých květů
nikdo na něj nedívá se
a jím vyslovenou větu
nevnímá, kdo fandí kráse.
Až trpaslík pukne steskem
nahradí jej tulipány.
V tomhle kraji matně lesklém
měli radši pyšné dámy.
Komentáře (0)