DEMUT
Anotace: Tato báseň mě napadla když jsem se podívala na fotku zpěváka ze skupiny OOmph!
V kostelní lavici,
usedavě děvče pláče.
Svírajíc krucifix v pravici,
v slzách si tváře máče.
Když svatý muž
k dívce přistoupil,
viděl, že svírá nůž
a výjev jej ohromil.
"Pročpak dítě mé,
v ruce držíš tak zlou zbraň?"
" To ona je dítě stísněné,
pán Bůh mě chraň."
A v tichu síně boží,
jen chrapot smrti zněl.
Tam kde rostlo hloží,
teď svatý muž v hrobu zel.
Komentáře (4)
Komentujících (4)