Cestující lístek hledá
když nenajde tak mu běda
revizor již tužku brousí
tiše směje se pod fousy
"mám černého pasažéra
jeden dnes a čtyři včera
skvělá éra"
Štěstí se mu vrací
je zavalen prací
pražce drncaj' vozy sviští
nad nepořádkem v kolejišti
sluníčko mu k tomu svítí
ten se nedá ošiditi