Jak básník zpívá
Zpívá básněmi
Fantazií píše
Myslí na ozvěny
Hlavě své,říká skrýše
Nebe mu přijde žluté a slunce prý modré je
Tráva je růžová.....asi to tak vážně bude!
Čte svýma očima
Mluví řečnickou pusou
Naslouchá uchem básníka
Všechny myšlenky spočítá
A řekne „Tu jsou!“
A v tu chvíli se může vydávat za poutníka
Samozřejmě ve své hlavě
Kde se žije velmi ladně
Kde ton zní jako voda
Ale že by jemu docházeli slova?
Komentáře (3)
Komentujících (3)