Bouřka
Lidské poklesky
Padají na lůzu
Hromy a blesky
Dávají najevo
Bezcennou hrůzu
Sedím na půdě
Z které se kouří
Rozehřáté paprsky
Zchlazené milosrdnou bouří
Pod sklem
Vyztuženým kovovými drápky
Sedím v dobrém i ve zlém
A přes krutě bubnující kapky
Poslouchám…
…bezzvuký hlas vycházejících měsíců
…hlasité skřeky vězňů za elektrickým plotem
…něžné úsměvy šťastlivců
…a tenor blázna s olověným hrotem
Proč vznikl žár
Tam, kde žil chlad?
Teď je tu žďár
A další bytost, co má hlad...
A z pekla dole
Šlehají stále bezcitné plameny
Vzpomínky ujíždí na kole
Přes osudné kameny
Komentáře (1)
Komentujících (1)