Bouřka
Mraky se stáhly těsně na sebe,
nebe se plní hrozivou výhrůžkou,
černě se mračí bouřkové nebe,
mračí se blížící protržkou.
I paže vzduchu spoutaly okovy,
jen dusně se teď u země plíží.
Větrný oř bez sedla,podkovy,
ztichlou krajinou rychle se blíží.
Už k zemi se řítí mokrá vojska,
a kroupy se vzápětí přidají taky.
Vypukla náhle válka trojská,
mezi zemí a oblaky.
Teď z mraku vyrazí nová posila,
ztýraným vzduchem se jenom mihne.
V tak tenkém těle překvapivá to síla
uvnitř blesku rychle se líhne.
Listí teď tančí v mučivé smršti,
stromy se ohýbaj v prudkém dešti.
Tu rázně kdosi zavolá:
"Přestaňte,válka skončila!"
Nožičky deštíků po zemi tančí,
že krutá bitva právě teď končí..
Komentáře (1)
Komentujících (1)