Sníh
Svými prsty dychtivými
peřinu ze tmy utkanou,
odhrnul měsíc jasně bílý
a roztrhl jí záře záplavou.
Sypat se začali rozverně,
společně s větrem tančící,
peříčka jemňounká tak nádherně
v závěji ostatních končící.
Tak svými prsty dychtivými,
peřinou z peříček utkanou,
pokryl měsíc jasně bílý,
holou zem podzimem unavenou
Komentáře (0)