Blahopřání
Chtěla jsem Vám napsat k svátku
báseň pěknou jako louka:
pampelišky v trávě kvetou
cvrček písničku si brouká...
chtěla jsem Vám napsat k svátku
báseň svěží, jako ráno:
slunce vstalo usměvavé
v beráncích má rozestláno...
chtěla jsem Vám popřát větou
prostou jak to polní kvítí
v lánu vlčí máky kvetou -
rým se ale těžko chytí
můj verš to je neposeda
nezkrotím ho, chtěj jak chtěj -
Jinak se to říci nedá:
přeji všechno nej-nej-nej!
Komentáře (1)
Komentujících (1)