Snění

Snění

Anotace: Já chtěla snít a žít si jako v pohádce.. A slyšet ty vaše výbušné ovace..

Možná že hvězda z oblohy
A nebo poutníkův syn
Já chtěla odříct všechny dohody
A spáchat ukrutně bláznivej čin

Chtěla jsem zaměnit bílou s černou
A na světě vyhlásit mír
Já slíbila všem, že zůstanu jim věrnou
A doufala, že v pohádkách myš přestane pojídat sýr

Já začala běhat v dešti nahá
A zapomněla počítat do pěti
Přestala jsem chápat význam slova snaha
A usmyslela si, že začnu psát si paměti

Já doufala, že slunce nebude svítit a bude zima
A andělé budou páchat hříchy
Já předpokládala, že tady nastane brzy jiné klima
A přestala si všímat lidské pýchy

Přestala jsem vnímat a moje smysly byly bez smyslu
Možná taky, že jsem všem začala sprostě lhát
Ale všechno bylo jinak.. A dělala jsem to z jinýho úmyslu

Já byla bláhová a létala v oblacích
A asi jsem byla i mimo
Já probouzela ze sna se v ovacích
Sedla si do křesla a otevřela si víno

Možná že hvězda z oblohy
A nebo poutníkův syn
Já plnila všechny dohody
A nepomyslela na žádný nevšední čin

Já chtěla jsem žít jako v pohádce
A snít si svůj krásný sen
Já chtěla slyšet ty hlasité ovace
Ale už zase svítá.. blíží se den
Autor katttka.k, 09.07.2007
Přečteno 308x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji.. Jsou to nádherný komentáře :-) !!

10.07.2007 19:23:00 | katttka.k

pises spontanne a rymy prestoze nejsou vybrouseny diamanty
lesknou se uveritelnosti.jo a skvele se to cte.)

10.07.2007 19:13:00 | Art Brasi

mě taky :-)

09.07.2007 23:15:00 | jedam

Děkuji.. Nicméně ta básnička neměla být dokonalá.. A ani jsem se o to nesnažila.. :-)

09.07.2007 21:11:00 | katttka.k

Asi není dokonalá... ale mně se fakt líbí ;)

09.07.2007 20:59:00 | prostějanek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí