Chtěl bych být...
Anotace: Já bych toho chtěl...
Chtěl bych být v Egyptě králem,
nechat si postavit pyramidu
či zahynout v Sahaře málem,
však najít včas svou oázu klidu.
Chtěl bych být v Říme císařem,
setkat se s Caligulou
či na dvoře Ludvíka písařem,
pečetit práce zlatou bulou.
Chtěl bych být starostou Paříže,
být v centru všeho dění
či pozřít k večeři lanýže
a nevyčíslitelné mít jmění.
Chtěl bych být zedníkem na stavbě,
kde bych byl konečně co platný
či dostat roli ženicha na svatbě,
a uzavřít sňatek právoplatný.
Chtěl bych být prvosenkou jarní,
na níž vláha padá z nebe,
však všechno bylo by to marný,
kdybych lásko, kdybych neměl Tebe.
Komentáře (3)
Komentujících (3)