Nejzáhadnější sekunda života
Anotace: Báseň napsaná v době autorova velkého stesku po jeho zemřelé přítelkyni. Je ovlivněna i alkoholem, ve kterém autor pokaždé při této vzpomínce zahání svůj žal.
Jako šíp rozrážející okolní vzduch,
leti výkřik temnotou,
jako tětiva narušující pravidelný kruh,
zabodává se do mne s jistotou.
Tak jako karavanu na poušti,
tak jako sudost ničí lichost,
tak i mě naděje opouští,
po výkřiku zbude jen tichost.
Zamrazit by mělo,
jak ženu, tak muže,
k zemi padá tělo,
ale už bez duše.
Komentáře (2)
Komentujících (2)