Otázečka
Anotace: co mne napadla v 1666m n m…
Ó pane a vládče světů.
Ty, co stojíš nad osudy.
Stvořiteli hmyzu, květů,
živé obdařil jsi údy.
Ty dáváš nám v míře hojné
světlo, naději i lásku.
Odpověď dej bohabojné
duši na prostou otázku.
Otče náš
stojící nad světy, časy
stvořil jsi
člověka k obrazu svému
(to, že vznikly různé rasy-
inu-snad jsi měl i trému).
Já v díle Tvém nacházím kaz:
Proč přítomnost Tvého božství
je obsažena v každém z nás
v menším nežli malém množství ?
Komentáře (0)