Vprostřed temna
Vprostřed temna stojí nic.
Přihlaste se, kdo má klíč!
Kdo mě v říši světel vpustí,
kdo mě v nouzi neopustí.
Vprostřed temna plamen hoří.
Řekněte mi, kdo ho střeží!
Kdo mě drží v zajetí,
kdo mě nechá v podsvětí.
Vprostřed temna zpívá havran.
Prozraďte, kdo nezná zábran!
Kdo mě s klidem utýrá,
kdo směje se, když umírám.
Vprostřed temna černá jáma.
Kdo ví, zda jde do neznáma?!
Kdo mě odtud vysvobodí,
kdo mě vpustí do své lodi.
Komentáře (0)