Ulice
Anotace: Vědět či raději ne?
Po ulici jít a vidět to utrpení,
Uvědomit si, to pohled na svět změní.
Srdce bolí, jdou dál ty slepé ovce,
na tváři slzy, jít dál se Ti nechce.
Pohlédneš do nebe, kde naděje se skýtá,
Tvá mysl volná je, kdesi lítá.
Krásná hudba se do Tebe vpíjí,
Stojíš dál, prázdná těla Tě míjí.
Chtěl bys poznat světa utrpení,
chtěl bys dát jim rozhřešení.
Chytit za ruku a vést k vyšším hodnotám,
vést, sbohem dát temnotám.
Ach to světlo, ach ta temnota,
jako na cely svět padla by dřímota.
Tupě dál svou nicotnou cestou jdou davy,
ach bože jako setnul by jim někdo hlavy.
Slepě jdou dál jak těla bez duše,
Slepě jdou, kde ztratili ji netuše.
Přečteno 368x
Tipy 2
Poslední tipující: Plato
Komentáře (5)
Komentujících (5)