Je dnešek
Anotace: Dvě slova, jež jsou modlitbou australským domorodcům…i mně
Je dnešek –
říkám si denně
na zastávce autobusu,
když hledím slunci
do tváře
Je dnešek –
i dnes,
kdy proužkovaní šnečci
oblékli nové pyžamo
bodlákům u chodníku
Je dnešek –
svým zlatým nádechem
vnímám celý vesmír
(od palců ve svých botách
až po zkadeřené obláčky na nebi
… můj svět)
Je dnešek –
důležitější než minulost
důležitější než týden přede mnou
(protože je v něm toto všechno…)
Je dnešek –
jsem jednomyšlenka
všehomíru
JSEM
(podle Junga
i australských domorodců)
Komentáře (6)
Komentujících (6)