Budoucnost??
Položit hlavu na tvoje rameno
a jen tak marnotratně snít
o hezkém životě, kdy všechno,
všechno budem mít -
i sladké líbánky,
i v nebi beránky.
A život po cestě
dovede k nevěstě.
Pak, možná, jednou za svítání
paprsek polechtá mě v dlani -
to první řád je za mateřství
a k dokonalému štěstí
už zbývá snad jen mít svět ráda,
tak, jak nejvíc půjde mi to.
Mít nejednoho kamaráda
a léty lehce proplout v smíchu
jako by to ani nebyl tanec hříchu
ale čardáš vášně a radosti
s dokonalým rytmem dvou srdcí
ukrytých pod jedinou střechou.
Bláznit zas tak,
jako kdysi.
Užívat si krás
současného světa
a tajně doufat,
že ráj vypadá nějak takhle...
Komentáře (5)
Komentujících (5)