Dívčí snění
Kdo že dívku štíhlou, plavou
kdo připraví o věnec?
Co jen šlo jí krásnou hlavou...
možná princ - či umělec
Líbí se jí ten, co zpívá
krásným hlasem, gestem plavným
ten, co tančí balerýnám
ani nemusí být slavný
Dívka v duchu obraz skládá
muže kterého by ráda:
Aby hezký byl a silný
chránil by ji dlouhá léta
byl romantik - přitom pilný
ať je také znalý světa
Takový sen dívka hýčká
že v rozporech – to nevadí
vídá ho, když zavře víčka
brzo přijde a pohladí...
Přišel jí kluk do života
umění byl vzdálený
obyčejný - nad básněmi
pokrčil jen rameny
Políbil tu dívku jemnou
hlas měl láskou zastřený
zeptal se jí: půjdeš se mnou?
Přines kytku s růžemi
Z plných plic zpíval za plotem
v odřených džínách u chaty
a dívka - šla s ním životem
na loktech míval záplaty...
Komentáře (1)
Komentujících (1)