Pro vílu, co se pořád ztrácí...
Anotace: trochu smutná...ale tak to dopadá, když se člověk dívá do tmy a Měsíc svítí a on skáče z balkónu na orosenou zelenou trávu:)
.
Jenom tak si ležet
V polštářích,
Ze kterých se
Stále sype
Plyšový sníh
Jako
Čajová lžička
Co mi včera
Vypadla z ruky
A cinkla
Padá hvězda
Z mého pokřížkovaného
Nebe a já se modlím
Za svoje přání,
Co možná
V jedné vteřině z života
Ozáří prudce
Moji
Zasněnou tvář za závojem
Ze sedmi svítání
Už dlouho
Chodívaly oči
Trhat potají kopretiny lásky
A pak styděly se za
Svoje hříšné myšlenky,
Co věšely se nad našimi hlavami
…pokojně
Už jsou přebolavělé, dounavené…
Pomalu a potichu
Otvírám
Svoje ruce a hladím
Saténové tělo
Nevinného srdce
…studí
A mně se chce
Trochu spát
Tak nezírej na mě
"prosím..."
Když modlím
Se s deštníkem
a cilindrem na hlavě
k Měsíci
Za svá
Poslední
přání
.
Komentáře (5)
Komentujících (5)