Děda
"Měl jsem pocit, že ti lidé zpívají."
Tak takto popsal můj děda co cítil, když se po létech strávených v cizině vrátil domů a opět slyšel českou řeč.
Cítíte ten rozdíl mezi řečí poetů chrlících sladkobolné verše na oslavu své otčiny z nichž číší faleš a neupřímnost a poctou své rodné řeči prostě vyslovenou prostým tesařem?
Komentáře (0)