lidský les
Anotace: může to působit zmateně, je to kus z mého nitra, tak uvidíte
Černá voda padá z mraků
Steká po deštnících
po kabátech, bundách
nikdo se neschová
nikdo, kdo se schovává
procházím po špičkách
skrze ten zčernalý dav
šlapaje v kalužích
hledám tě
vidím tě, v každé té tváři
slyším tě v každém zašeptaném slově
jsi všude okolo
a přitom nejsi
havran skřehotá
svou tesknou píseň
na hraně chodníka
já nejsem blázen, nejsem
zpívá o tobě, vím to
sem tam prohodí něco o mě
a pak o nás
ach, moc bolí to
lidi mění se mi před očima
ztrácí se
prchají
na jejich místech zůstávají stromy
bloudím v tom lese
nevěda kde jsem
jak jsem se tu ocitla
jak dostanu se ven
každý z stromů
má svou temnou duši
slyším je šeptat si
vidím je povídat si
utíkám spirálou
která nemá konce
probíhám labyrintem
o rozloze slunce
déšť mi padá na hlavu
a s ním havraní peří
bloudím v tom stromovém davu
všude jsi, všude tě vidím
havran dopěl svou píseň
o nás
zas je tu ten lidský dav
prchající před deštěm
a každý sám před sebou
Komentáře (3)
Komentujících (3)