Pojďme se podívat do zrcadla
Anotace: ...v zrcadle každý vidí něco jiného, ale je to pravda?
Řekl jsem si:
„ Pojďte se podívat do zrcadla.“
Černá řeka duše,
jen pomaloučku proplouvá,
tělem, vlastně zrcadlem.
Co spatříme?
To mě docela i zajímá.
Vidím sebe?
a nebo svoji řeku?
nevěřím si ani slovo, nevěřím, že dýchám.
Můžeme vidět světlo,
a nebo jen bezmeznou temnotu.
Hraji si s lidmi,
jednou básní, podruhé chudák,
jednou romantik, jindy zabiják.
Nemám rád zrcadla,
a jejich pravou vlastnost, ukázat pravdu.
Nějaká řeč sem,
nějaké slovíčko tam,
vše je jiné než den i noc.
Obloukem se vyhýbám,
zrádnému pohledy zrcadla a sama sebe.
Co tíže mi v srdci?
snad jen tato lidská vlastnost,
ta které každý kousek dostal.
Řekl jsem si:
„ Pojďme se podívat do zrcadla!“
Tma?
Světlo?
Nic….
Přečteno 288x
Tipy 1
Poslední tipující: ziriant
Komentáře (5)
Komentujících (4)