Překročení Rubikonu
Anotace: O římském legionáři.
Překračujeme pomalu,v řadách,
s korouhvemi nad hlavou,řeku Rubikon,
vracíme se z války,kde jsme bojovali,
na barbarském severu,kde zvířata nepoznaná jsme viděli,
proti keltským psům,Gladiusem oběti pro naše bohy,
naše slavná 13.legie jde do Říma,změnit životy.
Jen co dorazím do města,půjdu do krčmy a za dívkami,
jenž slasti za denáry poskytují,oslavit strastiplné roky,
v legiích.
Vínem rudým jako krev nepřátel,ženami krásnými jako samotná Afrodita,
Denárů plný váček ještě mám...
Přečteno 373x
Tipy 2
Poslední tipující: Issa
Komentáře (5)
Komentujících (5)